banner-3-2.jpg

Östra Europa Rumänien Serbien Tjeckien Polen Ungern Slovakien Ukraina
Albanien Makedonien Kroatien Montenegro Turkiet Grekland Bosnien Bulgarien
Andra länder Dutch Kontakt          

                              

Bulgarien 2011.

                         

Tull med däckbad.

Vi behövde bara visa passen för att komma förbi första kontrollen i Bulgarien när vi kom från Turkiet. Ovanligt för man brukar få visa grönt kort och registreringsbeviset också. Sedan stod där en man som ville ha ner oss i däckbadet som jag trodde att de slutat med. Man kör ner i ett däckbad och i det ska däcken bli rena från eventuell smitta av fågelinfluensan. Mannen ville se registreringsbeviset och vi fick ett kvitto på att vi "badat". Glatt överraskade över att slippa betala något körde vi vidare och möttes av en stängd grind. Där satt en kvinna som ville ha betalt för badet. Skatt sa hon att det var. Förvisso bara en euro men man får en känsla av att bli lurad. Sedan var det vinjetten som skulle köpas för 10 leva/ 5 euro.

IMG_2241.JPG

IMG_2243.JPG

Från att ha åkt på Turkiets breda fina vägar kändes det tråkigt att vara tillbaka på de gamla smala håliga vägarna igen. Ändå är det en europaväg. Denna delen av landet känns som ett fattigt område. Vi kommer strax till en mindre stad men höghus i dåligt skick blandat med villor. Höns går mellan husen och vi ser hästar med vagnar igen. Utanför staden blir vi stoppade av polis som ville se passen. De var nog mest intresserade av oss för vi var inte långt från gränsen och körde på den enda vägen som fanns. Detta var enda gången under hela resan som vi blev stoppade.

Camping Diana.

Vi fortsatte på väg E 87 ända till Rumänien. Vi sov en natt på en camping som egentligen bestod av små hus. Vi fick ställa oss på vägen så de som bodde i stugorna knappt kom fram. Det kom även en Polsk van med en familj i som ställde sig bakom oss.

För 25 leva fick vi el och möjlighet att duscha och använda toaletterna. Vi nöjde oss med elen. Det fanns även en liten strand utanför campingen men vi provade den inte då klockan var sen. En sådan här övernattning handlar bara om att få stå någonstans där man kan känna sig trygg över natten - inget annat. Det finns flera länder som vi numer känner att vi kan ställa oss utanför ett köpcenter eller liknande. Bulgarien tillhör inte dessa länder ännu.

IMG_2245.JPGIMG_2246.JPG

IMG_2247.JPGIMG_2244-2.JPG

IMG_2250.JPG

Vägen utefter kusten mot Rumänien är vacker. Vi såg flera campingskyltar utefter vägen.

Vill man stanna till i en turiststad kan man välja Obzor som man ändå kör igenom.

Vi behövde inte visa upp något för tullen när vi skulle ut ur Bulgarien för att köra in i Rumänien.