banner-3-2.jpg

Östra Europa Rumänien Serbien Tjeckien Polen Ungern Slovakien Ukraina
Albanien Makedonien Kroatien Montenegro Turkiet Grekland Bosnien Bulgarien
Andra länder Dutch Kontakt          

Grekland 2011

För att komma in i Grekland räckte det med att visa våra pass. Det märktes att vi bytte land, det blev direkt finare på den Grekiska sidan. Det kändes som mer jordbruk och det märktes på naturen att vi var längre söderut. Jag hade läst på internet att det skulle finnas gott om privata campingar men jag såg inte någon. Kanske det inte gäller denna del av landet.

IMG_2138-2.JPGIMG_2146-2.JPG

Thessaloniki.

Vårt första mål var Thessaloniki. Det var bra vägar och vacker natur.

När vi kom till Thessaloniki bestämde vi oss för att fortsätta mot Peräa för det skulle finnas campingplatser där. Den campingplats vi hittade var öde och stängd. Vi valde att stå på en parkering i Agia Trias. En fullträff. Några meter från havet och många restauranger att välja på. Vi satt vid dukat bord direkt på sandstranden och åt en god middag. Sedan blev det efterätt på ett café som hade trådlös uppkoppling. På natten passerade flera ungdomsgäng som skulle ner och bada. Det var skratt blandat med bråk. De var många men ingen brydde sig om oss som stod parkerade där mitt i deras väg.

IMG_2148-2.JPG IMG_2154.JPGIMG_2156.JPGIMG_2157.JPGIMG_2160.JPG

Alexandrupolis super camp.

På morgonen fortsatte vi mot Alexandrupolis för där skulle också finnas en campingplats. Det gjorde det. Ännu en fullträff.  En underbar camping där vi hade turen att få stå på en betongplatta under tak bara några meter från en underbar sandstrand. På området fanns även en affär och en restaurang. I affären arbetade en Rumänsk kvinna och vi hade så klart mycket att prata om. Rekommenderas varmt.

När vi två nätter senare beslutade att åka vidare till Turkiet blev vi rekommenderade att ta färjan ut till en ö strax utanför där det skulle vara vackert med vattenfall och sjöar. Det får bli nästa gång tänkte vi för nu ville vi till Turkiet.

Det enda vi behövde visa när vi lämnade Grekland var våra pass.

IMG_2164.JPGIMG_2166.JPGIMG_2169.JPGIMG_2170.JPGIMG_2172.JPGIMG_2174.JPG