banner-3-2.jpg

Östra Europa Rumänien Serbien Tjeckien Polen Ungern Slovakien Ukraina
Albanien Makedonien Kroatien Montenegro Turkiet Grekland Bosnien Bulgarien
Andra länder Dutch Kontakt          

Kroatien 2011.

Vi kom in i Kroatien på väg E 61 i Slovenien som blev väg 8 i Kroatien. Vi körde mot Rijeka och vidare ner utefter kusten på väg E65/8.

Ett perfekt första gångs land att campa i.

Att resa och campa i Kroatien är lätt. Vägarna är bra och det finns gott om campingplatser. Vi bokade ingen campingplats innan och hade inga problem att få plats. Om man inte har ett speciellt önskemål av campingplats för då ska man boka. Men det finns gott om campngplatser. Är det fullt på den ena finns det plats på nästa.

PG

IMG_1957-Kopia.JPG

Det fanns rastplatser utefter vägarna och inga problem att hitta bensinstationer. Det var lite problem att köra husbil i de mindre byarna då det inte alltid var lätt att hitta parkering och vändplats.

Fantastisk utsikt.

Utsikten när man kör den ganska krokiga vägen utefter kusten är helt otroligt fantastisk och den bara fortsätter och fortsätter…

Det är en krokig väg och man kan faktiskt bli mätt på denna fantastiska utsikt. Lusten att se något annat kom över oss och i Rovaniska valde vi att köra ut på motorvägen. På motorvägen var det lugn trafik och inte mycket bilar. Det fanns flera trevliga bensinstationer med affär och restaurang. Och bra rastplatser att stanna till och vila på. Vi körde på motorvägen tills den tog slut. Vi passerade Bosnien och fortsatte sedan in i Kroatien igen. 

 

 IMG_1963.JPGIMG_1968.JPGIMG_1967.JPG

 

 

 

Första natten i Kroatien.

Första natten sov vi på en större camping söder om Selce. Det var en campingplats med många åretruntboende. Det var stort, brant och fullt med folk. Inte ett ställe där vi kände för att bli kvar. Men där fanns det mesta man kunde önska med bad, folk och fest. Om man nu tycker om sådant.

Kozica.

Efter morgonbadet nästa dag åkte vi vidare 2 mil och hamnade på en fantastisk campingplats, Kozica, och fick plats precis vid havet. Det var bara att gå ur bilen och ner i det klara vattnet. Vi provade även att fiska men utan någon större fiskelycka. Här fanns en affär och restaurang. Gott om platser både för husbilar och tält. Hit åker vi gärna igen.

Här stannade vi i två nätter och hade nog varit kvar i fler om inte ett oväder som följt efter oss kom i kapp oss. På natten blåste det så mycket att markisen lyfte från marken och gjorde hål där den var fastsatt i husbilen.

I stället för att sitta och vänta på bättre väder körde vi vidare.

IMG_1955.JPG IMG_1954.JPGIMG_1950.JPG

Tredje natten blev i Slano.

Den tredje campingplatsen låg i Slano och hette Maslina. Det var en liten mysig familjecamping med ett fåtal platser. Slano ligger 30 km från den historiska delen av Dubrovnik. Vi kom sent och fick betala 150 kr inklusive el. Där fanns inga andra utlänska bilar än vår.

IMG_1975.JPG IMG_1973.JPGIMG_1976.JPG

 I turistinformationen om Slano kan man läsa följande:

”Slano är en turist plats och där finns en liten hamn som ligger i en liten vik skyddad från alla vindar och omgiven av medelhavets vegetation och sandiga stränder. Det har utvecklats från ett litet fiskar samhälle och plats för insamling av de aromatiska plantor som finns utefter Dubrovniks kust område. Platsen har varit bebodd sedan forntiden och vimlar av kulturella och historiska byggnader.”

 

Slano har enligt informationen blivit en favoritdestination för många europeiska turister. Där finns hotell, campingplatser och hamn. Slanos kust är 2 km lång.

Vi upplevde det som ett mysigt ställe.